Éjszakák:
Felnőttek:
Gyermekek:
Gyógyfürdő története

    Az igali fürdő története a múlt század negyvenes éveire vezethető vissza, ekkor kezdődtek ugyanis az első fúrások a régi vásártér területén. A kezdeti feltételezésekkel ellentétben miszerint olaj van a térségben - 651 méter mélységből 81 fokos, azóta már kiemelkedő gyógyhatásáról híressé vált víz tört felszínre.  Igal fejlődését egyértelműen ez a feltárás és a hatvanas években megszületett döntés - épüljön gyógyfürdő a településen - alapozta meg.  

    1962. augusztus 20-án elsőként két medencét adtak át, ezeket három évvel később téliesítettek is, így a fürdő szolgáltatásait már egész évben igénybe lehetett venni. 1967-ben úszómedencét és három gyermekmedencét építettek, majd nyolc esztendővel később újabb medencével bővült az intézmény, amelynek területe időközben nagyobb lett, hiszen a tanács egy jelentős földterületet vásárolt a fürdőt övező domboldalban. Erre szükség is volt, hiszen gyakran több ezer vendég kereste a fel a fürdőt egy-egy forró nyári hétvégén.

    A 100%-ban önkormányzati tulajdonú igali fürdő, amely 2002-ben volt éppen negyven esztendős, 2001 tavaszától gyógyfürdőként üzemel. Az intézmény fejlődése 2003-ban sem állt le, nyáron átadták az eddigi legnagyobb beruházásként megépült fedett fürdőt, ahol valamennyi egészségügyi szolgáltatást egy helyen élvezhetnek a vendégek. Ezzel együtt már teljes körű fürdőzési és gyógyulási szolgáltatásokat vehetnek igénybe az idelátogató turisták. A két fedett és két nyitott termál medencébe a 76 Celsius fokos kimagasló gyógyhatású, különböző hőfokra állított gyógyvizet töltenek, így mindenki megtalálja számára a legideálisabbat.

    Fürdőnk az elmúlt években pályázati források és tőkeerős befektető nélkül is folyamatosan képes volt épülni, szépülni. 2008-ban került átadásra a két külső termálmedence felett ívelő árnyékoló, amely amellett, hogy látványos építészeti megoldás, remek szolgálatot is tesz, hiszen így minden időjárási körülmény között biztosítja a kinti fürdőzés hangulatos lehetőségét.

    2010 elején, 60 milliós beruházással készült el az új kiszolgáló épület, amely a fürdő dolgozói számára biztosít a mai kornak megfelelő munkafeltételeket, az ott kialakított gépészeti raktárakkal, öltözőkkel és étkezővel.

Fedezze fel Ön is Igalt és az igali gyógyvíz kivételes adottságait!